fbpx
Skip to content

Om os

MartinSchwartzMartin Schwartz

Martin Schwartz (født 1974) er illustrator/grafisk designer og arbejder fra sit studio på Vesterbro i København.

Med sin serie af detaljerede byplakater har Martin Schwartz de seneste år markeret sig som en af tidens mest markante plakatdesignere herhjemme, og hans plakater sælges i dag til et stort publikum over hele verden.
Martin Schwartz’ byplakater er tænkt som en hyldest til de mange forskellige bygninger, der findes i enhver by – om de er grimme, almindelige eller ikoniske spiller ingen rolle, så længe de er beskrivende for byens DNA.

At finde ind til sjælen af en by kræver meget research, og Martin Schwartz dedikerer derfor meget tid til at forstå den by, han skal tegne. Enhver plakat begynder med et langt ophold i den pågældende by, hvor han cykler byen tynd og affotograferer og afkoder de forskellige kvarterers karakteristika. Selve tegneprocessen tager typisk 3-4 måneder.

Resultatet er en plakat, der ned i mindste detalje portrætterer byens mest ikoniske bygninger, historiske barer eller lokalkendte øjebæer; alt sammen nøje afstemt efter byens farver. 

Alle bygninger tegnes i opstalt, hvilket giver kompositionen et både harmonisk og tidsløst udtryk, der allerede har gjort Martin Schwartz’ byplakater til moderne klassikere.

 

 Presse

DR.dk

Artikel om vores puslespil fra DR.dk

Læs hele artiklen her

Panorama

Artikel om mit arbejde i det tyske magasin Panorama.

Læs hele artiklen her

Stuttgarter Zeitung

Læs hele artiklen her

Pindle

Artikel om min københavnske plakat fra de lokale Odense -medier, Pindle.

Læs hele artiklen her

Scan Magazine

Artikel baseret på et interview givet til det britiske ScanMagazine

Læs hele artiklen her